2014. március 22., szombat

Varázslat

Az élet a varázslat?

Néha kezdem úgy érezni,hogy ami körülöttünk van nem valós,vagyis nem teljesen az,aminek látszik.
A helyzetek,az idő minden olyan gyorsan repül.Egyszer csak azt veszed észre,hogy órán ülsz,vagy utazol máskor meg már idegen emberek közösségében találod magad,amint hallgatsz és írsz..és visszagondolsz,hogy akkor milyen volt..hát ugyan ilyen..és csinálod tovább..
A lepkeszárnyú idő múlik,elrepül és tovaszáll, a gyeplői kifutnak a kezedből..és te egy hirtelen mozdulattal utánuk kapsz..mégis kicsúszik a kezedből
Aztán máskor azt hiszed,hogy egy színes üveget tartanak a szemed elé,ami elfedi  valóságot és ködként települ a tudatodra és csak azt a célt látatja magad előtt,ami még ezután jön és nem azt,ami most van.

Olyan furcsán színes a világ,hogy néha rácsodálkozol,hogy ilyen mégis hogy lehet. Nem csak a nagy dolgok,hanem a kicsik is. Megnézel egy széket és csodálkozó eszmélsz rá,hogy ilyen hogy létezhet,mert az biztos,hogy te ilyet nem tudnál csinálni.A finom vonalak,a csavart minta a karfán, a lábak egyenlőtlensége.
Mégis..ezt természetesnek veszed.
Mert igaz,amit az ember megszokott, azt természetesnek veszi.. Ami nem veszi körül,azt nem tudja elképzelni. Ami van,azt biztosra veszi,megingathatatlannak..nem gondol bele,hogy egy szikra akár tönkreteheti azt a képet,mit lát és elfogad.

Az az ember aki meg már sok mindent látott,az nem csodálkozik semmin. Furcsa ez a dolog.,a megbotránkozás kiveszik belőle..és már nem érdekli a hogy és miért, hanem a segítség marad. Vagyis, őt már nem érdekli,hogy hogyan is néz ki,hanem,hogy hogy lehetne jobbá tenni. Minél többet lát,annál jobban felméri,ismeri és ha igaz,elfogadja...és nem ítéli.
.
Az élet tehát egy furcsa varázs..nem több mint megszokás,álomkép és a jövő iránti vágy.
Nem más,mint gond,öröm és ezek üveglencséje a szemed előtt.. És minél többet kapsz belőlük,ezt is megszokod és elfogadod..és egy nap azt veszed észre,hogy ami boldogított már nem boldogít,ami szomorított már nem szomorít. Csak az üres továbbélés maradt, a jövő...néha megspékelve egy kicsi üveglappal..ha valami igazán kirívó dolog történik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése